Dokken: – Vi er klare for å kjempe videre

Vi har hatt en utfordrende sesong så langt, men etter den viktige seieren mot Tromsø ser hovedtrener Kenneth Dokken optimistisk på de kommende kampene. I dette intervjuet oppsummerer han sesongen, snakker om de nye spillerne og deler sine tanker om bortekampen mot Kristiansund.

Annonse:

Til tross for at vi ligger på sisteplass på tabellen, har vi vist gode takter, men det har vært utfordringer underveis, spesielt med skader som har påvirket både troppen og kontinuiteten i laget.

- Det har vært utfordrende, særlig med tanke på personell. Etter oppkjøringen følte vi at vi hadde en god tropp, men vi ble hardt rammet av skader som gjorde at vi hadde færre spillere å velge mellom. Det har påvirket treningskvaliteten og kontinuiteten i laget. Lyspunktet er at flere spillere som tidligere ikke har fått mye spilletid, har fått sjansen til å utvikle seg i Eliteserien.

Til tross for utfordringene har vi klart å holde moralen oppe i troppen, noe som har vært en styrke gjennom hele sesongen.

- Gruppa har stått veldig sterkt sammen, og vi har klart å holde oss i kampene. Vi har vært i posisjon til å ta poeng i de fleste kampene, og det viser at vi har holdt sammen som et lag.

Seieren mot Tromsø ga et løft

Den etterlengtede seieren mot Tromsø på hjemmebane var ikke bare viktig for oss som lag, men også for supporterne våre.

- Å vinne på hjemmebane er alltid viktig. Det gir både laget og fansen en god følelse. Seieren var ikke bare flaks – vi viste dyktighet i flere situasjoner, spesielt Kjetil Haug med sine redninger og Torgeir Børven med den avgjørende scoringen. Dette gir oss selvtillit fremover, sier Dokken.

Nye spillere gir energi og kvalitet

Med flere nye spillere inn i troppen har vi fått en ekstra dimensjon både på trening og i kamp. Kenneth Dokken er fornøyd med hvordan de nye har tilpasset seg.

- Kjetil Haug har kommet inn med kvalitet og gjort en forskjell allerede. Ishaq og Alexander Fransson har også tilført oss mye, selv om de har kommet fra en treningshverdag mer enn en kamphverdag. De har ikke spilt mye kamper de siste månedene, men har vist at de er klare til å bidra, forteller han.

Dokken trekker også frem at Abdul er et spennende talent for fremtiden.

- Abdul er et utviklingsprosjekt som vi håper å gradvis slippe til i løpet av høsten, men akkurat nå er det andre alternativer som vi vurderer som bedre.

Forventninger til kampen mot Kristiansund

Vi forbereder oss nå til en tøff bortekamp mot Kristiansund, et lag som er kjent for å være sterke på hjemmebane. Dokken er klar på hva som blir nøkkelen til suksess.

- Nøkkelen for å få med oss poeng er enkel: vi må være lojale, disiplinerte, hardtarbeidende og sørge for at basisen i spillet vårt er sterk. I tillegg må vi bruke ballen godt og skape nok situasjoner i Kristiansunds boks for å kunne score mål, sier han.

Fokus fremover: holde spillerne skadefrie

Med de siste kampene i sesongen foran oss, er det viktig å holde spillerne friske og skape konkurranse i laget.

- Å holde folk på beina er avgjørende. Nå har vi større konkurranse i troppen, og det gjør at spillerne må strekke seg litt ekstra. Dette gir oss en god mulighet til å klatre på tabellen, sier Dokken.

Selvtillit og energi for resten av sesongen

Seieren mot Tromsø har gitt oss selvtillit, men Dokken er klar på at selvtillit er noe som må bygges opp gjennom hardt arbeid.

- Selvtillit er noe du får ved å presse deg selv, og selvfølgelig gjennom resultater. Seieren mot Tromsø har gitt oss en god følelse, og så lenge vi fortsetter å være disiplinerte og hardtarbeidende, tror jeg vi vil ha større sjanser for å lykkes, avslutter han.

Annonse fra Eliteserien: