- Jeg elsker denne jobben

Drømmen til Munib Njati har alltid vært å jobbe med fotball. I Odd får han oppfylt den drømmen.

Annonse:

Munib Njati er en mann som fyller mange roller i klubben. Han er assistent på U15, bidrar der han kan på U17, og fungerer som klubbens bindeledd til kretsen.

- I tillegg til dette er jeg også "future"-ansvarlig, som betyr at jeg har et ekstra ansvar for de spillerne som er litt sent utviklet. Jeg følger opp disse spillerne og sørger for at de får et godt opplegg, forteller Njati.

Han spilte selv fotball da han bodde i Tønsberg, men valgte å slutte som spiller da han gikk på VG2.

- Jeg ble tidlig flyttet opp for å spille med de eldre, ikke nødvendigvis fordi jeg var så god, men jeg hadde noen kule ferdigheter, sier Njati.

Etter at han sluttet med fotball og fullførte videregående, gikk han videre til studier. Han tok en bachelor i idrettsvitenskap, og etter endt utdanning var det kontakten med tidligere utviklingsleder Frode Telseth som ble avgjørende for jobben i klubben.

- Jeg kjente ham ganske godt og maste egentlig ganske mye om å få en eller annen rolle i Odd. I utgangspunktet var det en ganske liten rolle, men så åpnet det seg en mulighet. Jeg tok da over G16 i breddeavdelingen, og jobbet meg videre oppover derfra, opplyser Njati.

Njati er opprinnelig fra Afghanistan, men kom til Norge sammen med sin mor og to brødre da han var 1-2 år. De kom til Norge som arbeidsflyktninger, og hans far kom litt senere, noe Njati forteller er vanlig i slike situasjoner.

- Vi flyttet først til Setesdal. Det ble jo ikke lettere å lære språket med den dialekten, men etter hvert flyttet vi til Tønsberg, forteller Njati.

Han forteller at det å vokse opp med to brødre har ført til litt rivalisering, siden hele søskenflokken hadde lyst til å være best i det de er gode på.

- Spesielt med den ene broren min, som bare er et år yngre, så blir det litt rivalisering. Jeg har aldri vært den beste på skolen, men jeg har alltid lyst til å være best i det jeg gjør, forklarer Njati.

Selv om det ikke alltid har vært like lett for familien, så er det ikke noe han klager over.

- Jeg har hatt en grei oppvekst. Det har vært noen trange kår nå og da, men vi har kommet oss gjennom det. Ikke noe man trenger å sutre over, forteller Njati.

Elsker det

Når det kommer til selve arbeidet Njati gjør, er det ingenting han heller ville jobbet med, og det er ingen som kan ta ham på ambisjonene.

- Jeg elsker denne jobben. Virkelig! Den gir meg så mye glede. Det å se spillerne ta steg og utvikle seg er helt fantastisk, forteller en ivrig Njati.

Når det kommer til ambisjonene, forteller han at målet er å utvikle spillere som først og fremst skal være godt rustet til å ta stegene opp til A-laget til Odd, men også til andre lag ute i Europa.

For sin egen karriere legger ikke Njati skjul på at han har langsiktige ambisjoner om å være en del av et trenerteam på et A-lag i de øverste divisjonene i Europa.

Videre fortsetter han at det å jobbe med mennesker og være rundt dem er noe han synes er helt fantastisk.

- Jeg får være rundt dem og se dem ta steg, og jeg kan jobbe med mennesker. Jeg trenger å ha folk rundt meg, og liker det veldig godt.

Annonse fra Eliteserien: