Poengdeling på Nordmøre

Det er søndag og ny kamp. Denne gangen har turen gått til Nordmøre der de møter Kristiansund.

Annonse:

For hver kamp som går blir hvert poeng mer viktig enn det forrige. En god hjelp for Odd er at Lillestrøm tapte sin kamp på lørdag, dermed kan de sorte og hvite få 3 poengs luke dersom de klarer å få en seier med seg idag.

Nysigneringen Alexander Fransson spiller sin første kamp fra start, og Sondre Solholm Johansen og Mikael Norø Ingebrigtsen er ikke med i dagens tropp.

De første 15 minuttene har vært jevne, og det har ikke vært noe særlig med sjanser til noen av lagene. Begge lagene ser ut til å ha relativt god kontroll på kampen.

Foreløpig er det ingen av lagene som viser noen stor angrepsstyrke, og begge lagene er nok mer redde for å slippe inn.

Etter 25 minutter kommer Odd sin første reelle sjanse, et flott innlegg fra Tobias Svendsen til Filip Jørgensen, men Jørgensen skyter utenfor.

36 minutter inn i kampen skjer det som måtte skje. Espen Ruud taper en hodeduell og Kristiansund får pirket ballen forbi Kjetil Haug. MEN... det er en hands i situasjonen, og målet annulleres. Det står fortsatt 0-0 på Nordmøre stadion.

Odd våkner litt etter det annullerte målet, og spillet foregår mer på Kristiansunds banehalvdel de siste 10 minuttene. Det kommer ikke noe mer ut av det selv om Odd er mer i kontroll, og det står 0-0 til pause.

Det er bare spilt 8 minutter av andre omgang og Odd får et frispark i god posisjon. Espen Ruud fyrer og tvinger Kristiansundkeeper Michael Lansing til å gi en retur rett til Torgeir Børven som får ballen på 5 meter, men han skyter utenfor. Dagens største sjanse er foreløpig i favør de sorte og hvite.

Fram til 70 minutter spilt er det Kristiansund som tar mer over kampen, og kommer med to gode skudd, men heldigvis står veggen Kjetil Haug og tar imot.

Fra 70 minutter jevner det seg ut og Odd kommer seg mer inn i kampen igjen. Etter 75 minutter gjør Odd sine første bytter, da er det Alexander Fransson og Tobias Svendsen som går ut, inn kommer Etzaz Hussain og Syver Aas. Kun 5 minutter seinere gjøres det to nye bytter, da er det Bilal Njie og Ishaq Abdulrazak som går ut, mens Ole Erik Midtskogen og Zakaria Mugeese kommer inn. Sistnevnte kommer inn til sin første kamp siden desember 2023.

80 minutter spilt og Kristiansund kommer til en kjempesjanse. Et langskudd går i stanga, og det er kun en årvåken Steffen Hagen som hindrer at returen ender opp i mål.

Med kun to minutter igjen gjør Odd sitt siste bytte. Da er det Espen Ruud som går ut, og Leon Hien som kommer inn.

På 90 minutter har Odd virkelig satt inn støtet, og Filip Jørgensen er i god posisjon flere ganger, men det blir ingen scoring ut av det. Jørgensen skulle nok hatt et frispark rett utenfor 16-meteren, men får isteden et gult kort for filming.

Det vil seg ikke for bortelaget og det blir poengdeling på Nordmøre. Odd får likevel med seg et viktig poeng i kampen om videre eksistens i Eliteserien.