Storsuksess for frokostmøtet på Teater Ibsen

Torsdag morgen var det duket for frokostmøte på Teater Ibsen i regi av Odds Ballklubb

Annonse:

En nærmest fullsatt sal møtte opp på Teater Ibsen for å få med seg dagens frokostmøte. Leder for bedriftsmarkedet, Dag Harald Johansen, ønsket alle velkommen og Hans Kristian Lahus introduserte dagens første gjest: fotballegenden John Arne Riise.

Temaet for møtet var "Når alle ser på deg", et tema som Riise kjenner godt til. Allerede som 17-åring kom han i medienes søkelys da han tok steget fra Ålesund til Monaco. Lahus innledet intervjuet med et spørsmål som kun noen få nordmenn kan svare på: Hvem er det vanskeligst å spille mot – Messi eller Ronaldo?

Riise var klar i sin sak: Det er Messi. Med et glimt i øyet forklarte han at Messi var vanskeligere å få tak i, siden han både kom seg mellom beina og under armene.

Når samtalen dreide over på temaer som kanskje er mer relevante for de fremmøtte, spurte Lahus om Riises inntrykk av guttene fra Skien han har spilt med.

-De er veldig snille og rolige. Selvfølgelig er det noen som kunne bli litt varme i trøya, men generelt er de veldig greie og seriøse, fortalte Riise.

Vant til å stå i stormen

Riise delte også personlige erfaringer fra sin oppvekst, hvor han opplevde mobbing etter å ha flyttet til Ålesund. Han taklet dette ved å trene intenst – allerede som 12-åring trente han hele 21 ganger i uken.

Hans disiplin og innsats førte ham til Monaco, hvor han vant løpetestene og sikret sin plass blant lagkameratene. Dette mønsteret gjentok seg i klubbene han senere spilte for, som Liverpool og Roma.

En av de største nedturene i karrieren kom i 2008, da Riise scoret et selvmål på overtid i Champions League-semifinalen mot Chelsea. Etter kampen var han under stort press, med graffiti som "Riise fuck off" på treningsanlegget. Lagkameratene Steven Gerrard og Jamie Carragher fikk i oppgave av treneren å passe på ham frem til returoppgjøret.

-Jeg har alltid vært en som stikker seg frem, og jeg klarte meg gjennom stormen. Men det jeg ikke tenkte på før jeg la opp, var hvordan det påvirket de rundt meg, avsluttet Riise.

Han beskrev hvordan også familien hans ble påvirket: Foreldrene ble skjelt ut på gaten, og datteren ble mobbet på grunn av sin far.

Fortellinger om opp- og nedturer

Neste person på scenen var forretningsmannen Emil Eriksrød, som delte sin historie om opp- og nedturer. Etter å ha bygd opp en betydelig formue i Oslo, flyttet han tilbake til Skien for rundt 10 år siden og inngikk en sponsoravtale med Odd via R8.

Frem til 2019 hadde pilen bare pekt oppover for Eriksrød, men en artikkel i Finansavisen satte ham i et negativt lys, med anklager om å selge luft til investorer og banker.

Den negative trenden fortsatte, med globale utfordringer som krig, covid-19, inflasjon og stigende renter. Overgangen fra en historisk lav rente til en av de høyeste gjorde at flere ansatte enten måtte sies opp, eller valgte å slutte.

På spørsmål fra Dag Harald Johansen om hvordan medienes omtale har påvirket forretningene hans, svarte Eriksrød at selv om de negative omtalene ofte har vært vanskelige, har de også fungert positivt.

-Det har endt opp med at mange ringer meg etter at avisene skriver noe, og ofte fører det til nye muligheter. Det skaper engasjement og interesse, avsluttet Eriksrød.

TA og Varden om mediedekning

Erik Edvardsen fra TA og Tom Erik Thorsen fra Varden deltok også for å snakke om hvordan mediene dekker offentlige personer og fotballen.

De ble først spurt om hva som egentlig er en nyhet, og begge var enige om at det er noe utenom det vanlige som befolkningen er interessert i. Når det gjelder ytringsfriheten, understreket de at det finnes store og brede rammer, men at presseetikken og PFU-reglene krever forsiktighet. Thorsen påpekte at det er viktig å kunne se folk i øynene som de skriver om.

Avisene ønsker helst at lesere konsumerer innholdet via nettsidene deres og ikke gjennom sosiale medier som Facebook, men de har innsett at sosiale medier blir stadig mer brukt til nyhetslesing.

 

Se bilder fra frokostmøte her:

Annonse fra Eliteserien: