18 år gamle Gjengaar senket Sandefjord

Tre poeng ble med hjem til Skien, etter en veldig godt gjennomført kamp mot Sandefjord. Hjemmelaget tok ledelsen, men utover i kampen ble det mer et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Tre endringer for Odd til denne kampen fra laget som slo Jerv sist. På høyreback kommer Ruud inn for Rolantsson, mens i angrep blir Wallem og Diomande erstattes av Norø Ingebrigtsen og Dennis Gjengaar. Gjengaar gjør for øvrig sin første kamp fra start for Odd, en kamp som skulle vise seg å bli svært så minneverdig for ham.

Odd kontrollerte kampen i starten, mot et lavtliggende og forsiktig hjemmelag. Dette resulterte i et par cornere og et frispark fra 17 meter som Owusu skjøt i muren. Minutter senere får Odd igjen muligheten på et frispark. Mikael Norø Ingebrigtsen lader venstrebeinet, men skuddet går i tverrliggeren. Synd, det skuddet hadde virkelig fortjent en bedre skjebne.

Mot spillets gang tar Sandefjord ledelsen 1-0. En ball løftes inn i feltet, og andreballen skyter Fredrik Flo i mål.

Men så etter 37 minutters spill, gir det spillemessige overtaket til Odd resultater. Mange trekk og fine kombinasjoner fører til at ballen ender hos Salomon Owusu. Owusu har krutt i høyrefoten, ballen suser i mål som det skulle vært et harpunskudd, og det er balanse i hvalfangerbyen. Fortjent utlikning! 1-1 er også resultatet til pause.

Tidlig i 2. omgang får Sandefjord corner. Denne blir klarert, og resulterer i en voldsom overgang for Odd. Dennis Gjengaar får tak i ballen på midten og setter kursen mot mål. Den bakerste hvalfangeren gjør et desperat, men mislykket forsøk på å stoppe han. Gjengaar løper og løper, keeper kommer ut, rundes som en fiskebøye, og ballen settes i den tomme nota. Klasse!

Sandefjordskuta er skadeskutt, og ligger tungt og skjeft i vannet nå. Bare 5 minutter senere angriper Odd igjen. Mikael Norø Ingebrigtsen fosser framover. På styrbord side kommer Dennis Gjengaar på et løp. Han tar med seg ballen, og setter den i mål bak sandefjordkeeperen. 2 mål på fem minutter av unggutten, og 3-1 til Odd! Festfotball på banen, og god stemning blant de tilreisende fra Skien.

Et skudd for baugen kommer for Odd mot slutten av kampen. En Sandefjordspiller får skutt fra 5 meter, men Leopold Wahlstedt viser hvorfor han trolig er Eliteseriens beste keeper. Svensken nekter å slippe inn flere enn det ene målet i ettermiddag, og varter opp med en strålende enhåndsredning.

En solid kamp for Odd i ettermiddag, hvor Odd var bedre enn Sandefjord både på banen og på tribunen. Mange gode spillere på Odd i dag, men vanskelig og ikke trekke fram Dennis Gjengar. Med sin store fart og kliniske avslutninger, var han en konstant trussel for Sandefjord i kveld. Resultatet tar Odd opp på en foreløpig 6. plass i Eliteserien. Neste kamp er hjemme mot kameratene fra Hamar, lørdag 17. september kl. 1800.