Bli bedre kjent med "Flam"

Hvis du er interessert i Odd eller norsk fotball, har du garantert hørt navnet Flamur Kastrati. Han har spilt for flere norske klubber og har også erfaring fra MSV Duisburg i Tyskland og FC Twente i Nederland.

Annonse:

Etter 1,5 år som spiller i Odd måtte han legge skoene på hylla. Da fikk han muligheten til å bli en del av utviklingsavdelingen til Odd som toppspillerutvikler.

Som toppspillerutvikler følger han de yngste spillerne på A-laget, samt de fremadstormende i utviklingsavdelingen. Hans jobb er å gi dem god oppfølging både i kamper og på trening. Overgangen fra livet som spiller til toppspillerutvikler ble ganske naturlig for ham.

– Livet mitt har alltid dreid seg om fotball. Jeg har hatt en lang karriere, og fotball er det jeg kan. Treneryrket har alltid interessert meg, og da jeg fikk muligheten her, var jeg veldig takknemlig, forteller Kastrati.

Han forteller videre at det gikk raskt fra han la opp som spiller til han ble ansatt i sin nye rolle.

– Jeg har masse å takke klubben for, og jeg er veldig sulten på veien videre. Jeg tror det var en viktig faktor for at de ville ha meg og at det gikk så fort, sier Kastrati.

Konkurranse i hverdagen

Kastrati vokste opp i Groruddalen i Oslo, i et flerkulturelt område som han beskriver som et miljø som fikk frem det beste i ham som fotballspiller.

– Jeg var veldig heldig siden min generasjon var veldig opptatt av fotball. Vi hadde en konkurransepreget hverdag der alle konkurrerte om hvem som var best på trening, og hvem som scoret flest mål, forteller Kastrati.

I tillegg trekker han frem familien sin som en viktig støttespiller.

– Jeg har to brødre, og det har alltid vært konkurranse oss imellom, men vi har også klart å støtte hverandre og unnet hverandre suksess. Foreldrene mine har vært store støttespillere, og etter hvert som jeg fikk kone, har hun også støttet meg 100%, sier Kastrati.

Han er også tydelig på hvordan han vil være for spillerne han har ansvar for.

– Jeg vil være en trygghet for dem, en de kan snakke med om alt de opplever. Det handler om å skape en god relasjon, så de føler seg trygge når de går på jobb. Jeg er ikke en som går rundt grøten, jeg sier det som det er, men da må jeg også tåle å høre det tilbake. Det er noe av det som gjør at vi har en veldig god relasjon, forteller Kastrati.

Som toppspillerutvikler jobber han også tett med A-lagets trener Kenneth Dokken og resten av trenerteamet.

– Samarbeidet med teamet er veldig tett. Mange av spillerne jeg følger, er en del av A-laget, så jeg er i konstant dialog med teamet. Det samarbeidet fungerer veldig bra.

Balanse mellom jobb og privatliv

Det å sjonglere fotballkarrieren med privatlivet kan være utfordrende, men Kastrati har fått det til å fungere godt.

– Både jeg og kona mi jobber, så vi har funnet en måte å få det til å gå opp. Det tok litt tid å komme inn i rytmen, men nå fungerer det veldig bra. Vi har en sønn på 10 år og to døtre som er 7 og 3, forteller Kastrati.

Utvikling er suksess

Når det gjelder selve jobben, innrømmer Kastrati at det kan være krevende til tider, men han trives veldig godt.

– Det er tett oppfølging med spillersamtaler og treninger. Det høres kanskje lett ut, men det er mange spillere å følge opp, så det tar mye tid. Det kan hende de blir lei av meg til tider, men det får de bare tåle, sier Kastrati med et smil.

Til slutt er han tydelig på hva som gir ham mest glede i jobben:

– Det beste med jobben er å se spillerne lykkes. Når du jobber med noe over tid og ser at det fungerer, har du knekt koden. Det betyr at oppfølgingen har vært god, og at spilleren har tatt steg på det han har jobbet med. Det er mest givende for meg.

– Man glemmer ofte de sterke sidene sine, men det er de som har gjort at man har kommet så langt. Vi ønsker å forsterke det spillerne er gode på, samtidig som vi forbedrer svakhetene. Å se en spiller gjøre det, er suksess for meg, avslutter Kastrati.

Annonse fra Eliteserien: