Bli kjent med vår nye utviklingsleder Stig Haddal

1. september tiltrådte Stig Haddal som utviklingsleder i Odds Ballklubb. Bli bedre kjent med han her.

Annonse:

Stig Haddal vil ta over rollen som som skal ha et overordnet ansvar for utviklingsavdelingen i Odds Ballklubb. Målet til klubben er å være en klubb som produserer så gode fotballspillere som mulig, og da blir det Haddal sin rolle å sørge for at jobben som gjøres er så god som mulig.

Haddal vokste opp på Limi, og spilte fotball i Gjerpen frem til han gikk til Odd som 14-åring. Han har bodd, spilt fotball og jobbet i Oslo i flere år og også gått på universitet i USA for å spille fotball, og sier selv at hele livet har blitt preget av fotballen.

- Jeg spilte jo i Odd, men jeg har også vært en ivrig Odder og har fulgt Odd som supporter siden midten av 90-tallet. Jeg var på Ullevaal sist Odd vant NM, forteller Haddal.

At Haddal har et hjerte for fotball er det ingen tvil om. han har gjennom hele livet hatt jobber innenfor fotballen, og har blant annet vært hovedtrener for to forskjellige lag.

- Jeg har tidligere vært hovedtrener for både Pors og Urædd, men den siste jobben jeg hadde før jeg begynte her var som trenerutvikler i NFF Telemark og veileder på UEFA A-lisens. 

Haddal har først og fremst jobbet med trenerutvikling i NFF de siste årene, men ser frem til å ta fatt på en litt annerledes rolle der han nå kan jobbe mer med spillerutvikling.

Balanse i hverdagen

Haddal har selv tre barn, og han forteller at det til tider kan være krevende å balansere både familie og jobb, men peker til en kone som er vant til at fotballen tar mye tid og også har forståelse for det, som blir viktig. Spesielt når Haddal har kone og tre barn, kan det være krevende å skulle holde en god balanse til enhver tid. Barna til Haddal er åtte år, fem år og fem måneder gamle.

- Det handler om balanse i hverdagen, og er man innstilt på å få det til så går det som regel bra. Jeg er også trener for min eldste sønn på åtte år, så jeg får brukt en del tid med han der. Han spiller på Fossum for øyeblikket, og jeg trener laget sammen med blant annet Espen Ruud, sier Haddal.

Haddal forteller at han også er trener for datteren på fem år, som akkurat har begynt på fotball.

Haddal har også satt seg tydelige mål for sitt arbeid med utviklingsavdelingen når han trer inn i rollen sin. 

- Vi har en historie med å være gode på spillerutvikling, og målet videre er at vi fortsatt skal være blant de beste når det kommer til det. Det har vært en viktig del av Odd sin identitet i mange år, og den tradisjonen ønsker vi å ivareta. Fotballen utvikler seg hele tiden, så jeg og alle ansatte må jobbe steinhardt for å holde følge. Det er samspillet med alle parter som er viktig for at dette skal fungere, konstaterer Haddal avslutningsvis.

Annonse fra Eliteserien: