Fransson gjester Oddcast

I den nyeste episoden av Oddcast fikk vi besøk av midtbanespilleren Alexander Fransson, en mann med stor erfaring fra både svenske landskamper og spill i Europa. Den svenske stjernen, som nylig har funnet seg til rette i Odd, reflekterer over sin karriere, rollen som leder, og den nye hverdagen i Skien.

Annonse:

Hør episoden på Spotify

Hør episoden på Apple

Fransson har hatt en karriere fylt med både oppturer og nedturer. Han har vært innom flere store klubber i Europa, spilt i Champions League, og hatt landskamper for Sverige. Når han ser tilbake på karrieren sin, er han takknemlig for alle erfaringene han har gjort seg – både de positive og de utfordrende. «En reise er ikke alltid rett fram. Det er topper og daler,» sier Fransson.

Lederrollen på banen
Fransson er kjent for å være en rolig og ydmyk person, både på og utenfor banen. I episoden deler han hvordan han liker å motivere lagkameratene med positiv feedback, heller enn å skjelle dem ut. «Jeg tror på å gi støtte til medspillerne. Det er mer effektivt å bygge opp spillerne rundt seg,» forteller han. Denne lederstilen har han utviklet gjennom årene, og selv om han ikke nødvendigvis er den høyest hørte i garderoben, er han tydelig i sin tilnærming på banen.

Et eksempel på dette så vi allerede i hans første kamp for Odd, hvor han tok ansvar og støttet sine medspillere, noe som ble lagt merke til både på tribunen og av laget.

En ny hverdag i Skien 
Fransson har nå vært en måned i Skien, og han trives godt. «Det har vært en enkel overgang,» sier han. Selv om han savner familien som fortsatt er i Sverige, ser han frem til at de snart flytter til Norge for å være sammen med ham i løpet av sesongen. For Fransson er det en enkel hverdag i Skien, hvor fotballen står i fokus.

Når det gjelder hans første inntrykk av Odd som klubb, trekker han fram hvor velkommen han har blitt, både av laget og de som jobber i og rundt klubben. «Det føles veldig familiært,» sier han.

En rolig leder med store ambisjoner
Selv om Fransson er ydmyk av natur, legger han ikke skjul på at han er kommet til Odd for å gjøre en forskjell. «Jeg vil hjelpe laget til å holde seg i Eliteserien. Vi har et godt lag, og jeg tror vi kan klare det,» sier han selvsikkert.

Annonse fra Eliteserien: