Seier i første hjemmekamp

Ruud og Jevtovic sikret Odd-seier

Annonse:

Det var med stor glede et spent publikum inntok plassene på Skagerak Arena til første eliteseriekamp. På motsatt banehalvdel sto Tromsø. Publikum fikk se et solid Odd-lag som endte med 2-0 seier.

Kampen fikk en drømmeåpning da Odd vartet opp med et nydelig angrep på høyresiden etter kun 6 spilte minutter. Odin Bjørtuft spilte gjennom til Milan Jevtovic som tok med seg Espen Ruud i støtte. Ruud slo inn mot Tobias Lauritsen, men ballen gikk hele veien over til Joshua Kitolano på motsatt side. Han slo et innlegg i boksen som endte hos Espen Ruud. Ruud fikk et kjempetreff og skjøt rett i nettaket, til 1-0 ledelse for Odd.

Espen Ruud jubler i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Tromsø på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Et par minutter senere var det Tromsø sin tur da Moses Ebiye kom til et godt skudd innenfor 16-meteren, og Leo Wahlstedt måtte hente frem en kjemperedning.

Rundt midten av omgangen var Tromsø på hugget. De skapte et par store muligheter, blant annet da Ruben Yttergård Jenssen fikk tråklet seg gjennom Odd-feltet, og kom til et skudd som gikk like utenfor. Like etterpå kom Odd på en susende kontring, som endte hos Josef Baccay som skjøt rett på keeper med et knallhardt skudd.

Mot slutten av omgangen viste Odd frem sitt gode angrepsspill, med flotte kombinasjoner på små flater. 1. omgang var jevnspilt hvor det bølget litt begge veier.

Kort tid ut i 2. omgang sendte Milan Jevtovic Skagerak Arena i ekstase etter et flott angrep som startet med et utspark for Tromsø. Ruud vant i luften og flikket videre til Bjørtuft. Etter et nydelig kombinasjonsspill kom Bjørtuft fremover i et herlig driv og rullet videre til Jevtovic som satte inn 2-0 til Odd.

Odd hadde ballen mest i starten av 2. omgang, mens Tromsø prøvde seg på kontringer. Fra midten av omgangen og ut presset Tromsø frem noen muligheter. På overtid fikk Tromsø en scoring avblåst for offside. Et sterkt og solid Odd-lag kontrollerte inn kampen og sikret årets første trepoenger.

Det endte 2-0 og seier i første serierunde. Neste søndag venter Rosenborg på Lerkendal.