Solgt til Belgia

Rekordsalg.

Annonse:

Faniel Temesgen Tewelde kom til Odd i 2019 og har lenge blitt omtalt som et av de største talentene i Telemark. Den offensive unggutten fra Herkules signerte proffkontrakt med klubben i desember 2021 og debuterte for A-laget allerede som 16-åring i 2022. 

17-åringen har rukket å spille 44 kamper for klubben og står med 11 scoringer. Nå er han solgt videre til belgiske Lommel. Et historisk salg for Odds Ballklubb.

- Vi er stolte over Faniel og den utviklingen han har hatt her. Han kommer fra en lokal breddeklubb og har gått gradene i utviklingsavdelingen vår helt opp til A-laget. Det er en spennende mulighet for Faniel, men også et viktig og historisk salg for oss som klubb, sier sportssjef Morten Rønningen.

Selv er unggutten spent på den nye tilværelsen:
- Dette virker som et bra steg, og det er et godt nivå som jeg føler jeg kan ta. Rett og slett en god mulighet for meg. Det er jo en klubb som satser, så det er jo ekstra gøy, sier Tewelde.

Han legger heller ikke skjul på at Odd betyr litt ekstra for han:
Jeg har hatt mange fine år i Odd og setter pris på alle menneskene i og rundt klubben. Jeg ønsker gutta masse lykke til videre i sesongen og kommer til å følge med på kampene herfra, avslutter Tewelde.

Vi ønsker Faniel masse lykke til i Lommel og vil fortsette å heie på han hele veien.

En gang Odder - Alltid Odder!

 

Annonse fra Eliteserien: