Sterk seier borte mot HamKam

Tobias Lauritsen og Milan Jevtovic scoret målene da Odd gikk til landslagspause med seier

Tobias Lauritsen var tilbake i startoppstillingen og scoret da Odd gjestet Briskeby lørdag. Hjemmelaget kom som en rakett ut til 2. omgang, men Odd sikret årets andre borteseier etter en råsterk 1. omgang.

Det var en fartsfylt åpning på kampen med to lag som gikk offensivt ut. Etter ti spilte minutter tok Odd mer og mer kontroll i kampen.

Før tjue spilte minutter fikk Odd corner der Odin Bjørtuft stanget ballen i mål, men ble avblåst for offside.

Minutter senere fikk Odd ny corner. Etter en klarering fikk Solomon Owusu slått et nytt innlegg i boksen, der Odin Bjørtuft ble felt og dommer blåste straffe. Milan Jevtovic var sikker fra ellevemeteren og scoret med en kontrollert avslutning til venstre for keeper.

Etter 27. minutter banket Tobias Lauritsen inn omgangens andre mål etter et flott angrep. Odin Bjørtuft slo et innlegg fra høyresiden til Lauritsen som scoret på volley med innsiden av foten fra 5 meter. Dermed sto det 2-0 til Odd, som fortsatte storspillet sitt.

Like før pause ble HamKam redusert til ti mann. Fredrik Sjølstad kom inn i en sein takling på Tobias Lauritsen og fikk sitt andre gule kort i kampen.

Odd gjorde en god omgang med mye ballbesittelse, god i press- og gjennvinningsspillet og flere gode overganger.

Under ti sekunder ut i andre omgang reduserte HamKam til 2-1. Kristian Eriksen slo et strøkent innlegg i boksen til Vegard Kongsro som headet ballen i hjørnet ved nærmeste stolpe.

Resten av 2. omgang var jevnspilt. Begge lag kom til noen sjanser, men hverken Odd eller HamKam klarte å sette ballen i mål.

HamKam var ubeseiret på hjemmebane, men Odd tok med samtlige poeng hjem til Skien. Nå tar Eliteserien tre ukers landslagspause. Odd har lagt bak seg 10 kamper og står med 12 poeng. Neste kamp er 19. juni når Molde kommer på besøk til Skagerak Arena.