Tap mot Rosenborg

Det er duket for storkamp i Skien. Norges eldste fotballklubb tar i mot Norges mest meritterte fotballklubb.

Den store nyheten før kampen er den nye keeperen til Odd. Kjetil Haug ble annonsert lørdag kveld, under 24 timer før kampstart. Han signerte på en låneavtale fra Toulouse ut sesongen. Haug starter kampen i kveld.

Som om ikke kampen var viktig nok fra før, så vant Sandefjord sin kamp tidligere på dagen. Odd ligger sist før dagens kamp.

Vi er i gang og allerede etter 1 min og 30 sekunder setter hele stadion hjertet i halsen. Rosenborg scorer, men det blir vinket for offside.

Det nærmer seg 15 minutter spilt, og det er foreløpig gjestene som har hatt kontrollen. Alt av spill har foregått på Odd sin egen halvdel, og trønderne stopper Odd kjapt når de prøver seg på noe.

25 minutter ut i omgangen og Rosenborg tar ledelsen. Et innlegg stusses lenger inn i 16-meteren og hele forsvarsrekka til Odd stopper opp. Noah Holm får stå helt alene, og får en enkel oppgave å sette ballen i mål 0-1.

Etter rundt halvtimen spilt får Odd endelig sin første målsjanse. Et godt innlegg, men Espen Ruud og Mikael Norø Ingebrigtsen går i veien for hverandre, og det ebber ut i ingenting.

Endelig scoring! En godt slått ball til Torgeir Børven, som går selv og limer den i krysset!, men...offside. Rosenborg leder fortsatt 0-1 med 40 minutter spilt.

Første omgang er over, og det er lite å skrive hjem om. Odd hadde en liten periode på to-tre minutter i løpet av de siste fem minuttene av omgangen som de hadde litt spill på motstanders halvdel. Ellers en relativt svak omgang.

UTLIGNING!!! Det har gått fem minutter av andre omgang og ingen ringere enn Torgeir Børven setter ballen i kassa. Et godt slått innlegg av Sheriff Sinyan som en Rosenborg-forsvarer header rett i beina på Børven, og det står 1-1.

Etter 60 minutter ser Odd nå ut som et lag som kan konkurrere mye mer med Rosenborg. Det har bølget frem og tilbake, og Odd er med i kampen igjen.

Etter snaue 65 minutter spilt gjør Odd dagens første bytte. Ut går evigunge Espen Ruud, og inn kommer Leon Hien, som returnerte fra skade i forrige kamp.

Et skudd limt i krysset og Rosenborg er igjen i ledelsen. Kanskje kunne man gjort noe med bevegelsene tidligere, men skuddet er utagbart for Haug.

Odd fortsetter å kjempe, og kommer til store sjanser, men det vil seg ikke. Etter 75 minutter er det på tide med enda et bytte. ut går Syver Aas og inn kommer Bork Bang-Kittilsen.

Det er åtte minutter igjen, og Rosenborg har tatt mer over spillet. Odd svarer med å bruke sitt siste stopp i spillet på to bytter. Ut går Filip Jørgensen og Josef Baccay. Inn kommer Ole Erik Midtskogen og Tobias Svendsen.

Kun halvminuttet seinere øker Rosenborg ledelsen til 1-3. Nå ser det mørkt ut.

Det vil seg ikke, til tross for et par store sjanser mot slutten så holder Rosenborg unna og tar med seg alle poengene.